Avís important pels afectats per les clàusules sòl!

Gran notícia per tots aquells afectats per la problemàtica de les clàusules sòl! Aquest dimecres el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha dictaminat que les entitats de crèdit haurien de tornar íntegrament els diners cobrats per l’aplicació de les dites clàusules en les hipoteques.

Recordem que des d’aproximadament 2009 els bancs van aplicar en els seus contractes el prestem hipotecari una clàusula (anomenada clàusula sòl o clàusula límit) consistint en què, independentment de com estigués l’Euríbor, l’hipotecat hauria de satisfer un mínim d’interès del qual no es podia baixar.

Des d’aleshores l’aplicació d’aquestes clàusules suposa a la banca espanyola poder ingressar a les seves arques diversos milions, a costa dels hipotecats.

Fa tres anys, a causa de múltiples moviments d’organismes vinculats a plataformes d’afectats, professionals, juristes i altres experts en la matèria, el Tribunal Suprem va declarar nul·les a aquest tipus de clàusules, obligant als bancs a deixar d’aplicar-les per les quantitats degudes però no satisfetes i establertes com límit temporal el 9 de maig de 2013 per reclamar.

Aquesta solució era insuficient, ja que no garantia als afectats poder recuperar tots els interessos abandonats des d’un principi. Ara, amb aquesta decisió del TJUE, s’apropa un fort cop a la banca espanyola, que haurà de tornar la totalitat d’interessos cobrats des de la data inicial.

Es preveu que durant els pròxims mesos les reclamacions dels afectats es multiplicaran exponencialment i la factura per les entitats pot resultar altíssima.

Recomanem a tots els hipotecats i afectats per una clàusula sòl que contactin amb un professional de confiança que els assessori i guií en la seva reclamació fins al final.