Consells per viatjar amb nens, mascotes o bicicletes al cotxe

Aquestes vacances de ben segur que molta gent ha viatjat en família. De cara a aquells que s’hagin desplaçat en cotxe amb nens, mascotes o bicicletes, és important donar alguns consells importants.

En relació a les mascotes i la seva col·locació, el conductor ha de mantenir la visibilitat. És recomanable que els animals viatgin en transportí, arnesos de doble ancoratge o amb instal·lacions amb reixes. Si el viatge és llarg cal fer parades per tal que la mascota descansi, possibilitant la seva mobilitat i refresc.

Al mateix temps, si pensem viatjar amb una bicicleta, piragua, taula de surf o material d’envergadura similar, s’ha de preveure que no poden ocultar els dispositius d’enllumenat i que la càrrega que sobresurti per darrera del vehicle ha de ser senyalitzada amb la senyal V-20.

Finalment, cal recordar que està prohibit que aquells menors amb estatura igual i inferior a 135 viatgin al seient del davant, a menys que utilitzin un dispositiu homologat.

En cas de viatjar darrera el seient més idoni és el central. El seient del copilot és el pitjor considerat de tots. En cas de no complir aquestes normatives en relació als menors es podria retenir el vehicle i imposar una sanció de 200 € i pèrdua de 3 punts de carnet.

Ja sigui de cara a unes vacances o una petita escapada de cap de setmana és important prendre consciència de les normes de seguretat vial per tal d’evitar accidents.