Com aconseguir més seguretat a l’hora de llogar un habitatge?

Llogar un habitatge sempre ha tingut una sèrie de riscos per al propietari com per exemple que el llogater deixi de pagar, que cometi actes de vandalisme o que a l’hora de marxar s’emporti mobiliari i objectes que eren al pis i pertanyien al propietari.

Com malauradament aquestes situacions són cada vegada més freqüents (sobretot la situació de l’impagament), unit al fet que cada cop es dóna més importància i foment al lloguer, han sorgit formes per protegir el propietari contra aquestes adversitats.

La manera més pràctica i triada pels propietaris per poder fer front a aquestes situacions de risc és la contractació d’una assegurança, que normalment en la mateixa pòlissa inclou tres cobertures bàsiques.

En primer lloc preveu la situació d’impagament de lloguers. Això vol dir que si el llogater no paga les rentes pactades el propietari podrà recuperar-les a través de l’assegurança. Per això caldrà primer que interposi una demanda de desnonament i reclamació de quantitat contra el llogater i un cop hagi finalitzat el procediment i hi hagi una sentència que li doni la raó, llavors podrà reclamar les rentes a la companyia asseguradora.

En segon lloc, l’assegurança ofereix defensa jurídica al propietari. En aquest sentit, es posarà a la seva disposició un advocat per defendre els seus interessos derivats del contracte de lloguer, incloent els desnonaments per impagament de rendes, entre altres assumptes.

En tercer lloc, la companyia asseguradora també preveu formes de protegir el propietari d’actes vandàlics o de robatori, de manera que si el llogater s’emporta o destrossa part del continent de l’habitatge o, fins i tot, deteriora elements inmobiliaris, la companyia quedarà obligada a restituir els danys al propietari assegurat.

En definitiva, és molt aconsellable la contractació d’aquest tipus d’assegurançes de cara a cobrir possibles adversitats, de la mateixa manera que comptar amb l’assessorament de professionals experts en la matèria en el moment que hom decideix llogar un habitatge.