Quines opcions tinc si el meu vehicle entra en la categoria de contaminant?

Durant els últims mesos s’està parlant de les noves normatives anticontaminació pendents d’implantar-se en molts ajuntaments. El seu objectiu és limitar els vehicles contaminants i fomentar l’ús dels ecològics i el transport públic.

 

Barcelona no és aliena a aquesta polèmica i molts conductors ja s’estiren els cabells. Ja s’ha determinat que a partir d’aquest abril els gasolina matriculats abans del 2000 i els dièsel anteriors a 2006 no podran entrar i moure’s per la ciutat durant els dies de més contaminació. Per 2020 es prohibirà la circulació d’aquests vehicles de forma permanent.

 

La DGT ja ha començat a distribuir adhesius distintius per discriminar “positivament” als vehicles més respectuosos amb el medi ambient.

 

Com la majoria d’afectats per aquestes restriccions són persones de classe mitjana que utilitzen el vehicle per accedir als seus llocs de treball es pretén compensar-los fomentant el transport públic amb l’anomenada Targeta Verda Metropolitana, que serà un títol de transport gratuït associat al DNI para aquells que donin de baixa el seu vehicle privat contaminant i no comprin un altre. Tindrà una vigència de tres anys i estarà disponible per als ciutadans de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

 

També s’està treballant en l’impuls d’infraestructures per ampliar la xarxa de punts de recarrega de vehicles elèctrics, així com renovar la flota d’autobusos i taxis. De fet, a partir de 2019 no s’homologaran taxis dièsel.

 

L’objectiu d’aquestes mesures no és un altre que fomentar l’ús del transport públic, si bé moltes persones voldran conservar el seu vehicle i per a això oferirem una possible solució en el següent article: convertir-ho en clàssic.