Reclamació en accidents de trànsit quan el culpable fuig

Els accidents on intervé un vehicle a motor estan a l’ordre del dia i poden ser de diversos tipus en funció del lloc i els implicats. Col·lisió entre dos vehicles, xocs en cadena, atropellament a vianants o fins i tot accidents on únicament intervé un vehicle que, per exemple, se surt de la via i es dóna un cop contra un mur.

Tret que hi hagi un defecte en la via que hagi provocat el sinistre, sempre anem a trobar un vehicle culpable i si resultem perjudicats sofrint lesions i/o danys materials el recomanable és dirigir la reclamació contra la companyia d’assegurances del culpable.

Però, què succeeix quan el culpable fuig? 

Independentment de si hem pogut anotar o no la matrícula, el recomanable és cridar a la policia perquè l’intenti localitzar. Posteriorment realitzaran el corresponent atestat dels fets incloent o no la matrícula en qüestió i a partir d’aquí podrem començar a treballar en la nostra reclamació.

En cas de no comptar amb la matrícula hem de dirigir la nostra reclamació al Consorci de Compensació d’Assegurances, que és una entitat pública que funciona com a fons de garantia per cobrir les indemnitzacions que corresponguin com a conseqüència d’un accident on el culpable ha resultat ser un vehicle sense segur, un vehicle robat o un vehicle desconegut per haver fugit.

En cas de comptar amb la matrícula també podrem acudir al Consorci i sol·licitar un informe FIVA (Fitxer Informatiu de Vehicles Assegurats), la finalitat dels quals és saber amb quina companyia està assegurat el contrari. Una vegada sapiguem la companyia, dirigirem la nostra reclamació contra la qual correspongui i si, per contra, no disposa de segur, tornarem a dirigir la reclamació al Consorci.